qilla

Friday, November 30, 2007

Bermacam Beg




Beg kenangan sempena 50 tahun penubuhan JPBD. Beg kain ini diperolehi dari ruang pameran JBD yang di adakan di Angsana pada penghujung November lalu.

Beg JPBD




Beg kertas ini pula ialah dari Jupem - Jabatan Ukur Dan Pemetaan Malaysia. Di perolehi semasa pameran di Persada, JB pada awal November.

Beg Jupem



Beg ini hadiah pembelian minyak enjin Castrol.


Beg Castrol


Beg kertas ini dari kedai duty free Formosa di Airport Taipei.

Beg Formosa

Gerobok Baru


Beli sebuah gerobok baru untuk simpan buku dan souvenir. Gerobok 5' macam ni pun harganya dah Rm450.

Boleh jugalah meletak TV kat atas gerobok. Simpan buku dan juga barang-barang hadiah dari sekolah. Malangnya tak berapa hari lepas pecah pulak cermin gerobok tu. Macam mana boleh pecah? Salah sendiri .. akibat sikap kasar dan tak menghargai harta.


...




Wednesday, November 14, 2007

Remote Astro

Terbaca satu petua mengenai cara membetulkan Astro kalau ada masalah signal (dipetik dari sumber berikut - klik);




Remote Astro


Pada sesiapa yang ada masalah dengan DSR Astro dimana mereka tidak dapat siaran pada masa tertentu sehinggakan berlarutan dan kadangkala tiada siaran terus:1. Sebelum memanggil technician cuba pergi ke bahagian "Menu DSR/Satellite Signal", didalam menu tersebut tekan butang 3, 6, 9.2. Anda akan dapat menu "LO Frequency", disitu setting default sepatutnya "Manual" dan "Frequency" pada 10.000 GHz. Selepas keluar dari menu tersebut siaran anda akan sambung seperti biasa.Teknik ini selalunya akan dicaj RM40-RM100 pada pelanggan. Oleh itu jangan tertipu dan sebarkan maklumat ini kepada orang ramai.ini akan jadikan siaran astro kite boleh ditonton pada bile2 mase ke? ( hujan lebat/ mendung / awan tebal) ...

Sunday, November 04, 2007

Sampul Raya

Setiap kali menyambut Aidilfitri ada suatu yang signifikan.. duit raya untuk kanak-kanak. Nak bagi duit raya perlu ada sampul. Lain rasanya bagi duit dalam sampul banding dengan tanpa sampul. Sebagai ingatan berikut adalah beberapa sampul raya yang ada pada tahun ini.

Sampul AmBank




Sampul Petronas


Sampul Dunkin Donuts



Sampul Bank Islam








Baju Muat Lagi


T-shirt yang dipakai tu di beli waktu melawat U of Nottingham 3 tahun yang lalu. Harga pun dah lupa sebab dah lama sangat. Rasanya dalam 6 pound kot. Muat lagi nampaknya!